• Met een klein team heb je als coach weinig mogelijkheden om spelers even naar de bank te halen om uit te leggen wat zij moeten doen. Ze moeten er gelijk staan, verdedigend en aanvallend. In de uitwedstrijd tegen Racing Beverwijk hadden wij nipt verloren nadat wij vrijwel de gehele wedstrijd voor hadden gestaan. Vermoeidheid in het vierde kwart en het toelaten van spelers in de bucket zorgden toen voor een overwinning voor Racing. Met deze wetenschap en de kennis die wij hadden over hun twee beste spelers was het zaak om in ieder geval de bucket dicht te houden en de druk op hun forwards te zetten.

  Wij startten goed. De 1-4 aanval bracht ons direct op een voorsprong van 4 punten. Direct daarna lieten wij echter teveel ruimte en kon Racing de bucket toch inkomen. Gevolg was dat zij de scores op een makkelijke manier in de schoot kregen geworpen. Een goede zone spelen is moeilijk en afhankelijk van het feit of iedereen zijn taak volledig uitvoert. In een efficiƫnte zone speel je met volledige inzet en slimheid en is daardoor, mentaal gezien, moeilijker om te spelen. Zijn er spelers die hun taak niet serieus nemen dan ben je de sjaak. Dan ligt de boel open en moeten de overige spelers herstellen en vallen er gaten. Wij kregen dat niet onder controle waardoor Racing na het eerste kwart met 10 punten voorstond, 14-25.

  In het tweede kwart kregen we de verdediging nog steeds niet op orde. Racing werd het veel te gemakkelijk gemaakt en zij konden dus uitlopen tot een voorsprong van maximaal 21 punten. Met een tussenstand van 26-47 gingen wij de rust in.
  In die rust nogmaals de spelersgroep er op gewezen dat een wedstrijd niet alleen bestaat uit lekker aanvallen maar dat je die aanval moet verdienen in de verdediging.

  Het derde kwart begon dan ook een stuk beter. Binnen enkele minuten brachten wij de achterstand terug tot 11 punten. Daarna stokte het een beetje en bleven wij daarop hangen tot het eind van het derde kwart. Verdedigend ging het een stuk beter maar in de aanval profiteerden wij daar te weinig van. 45-57.

  Het vierde kwart bracht ons meer. Verdedigend zat het nu goed dicht en aanvallend konden wij met de blok en afrol de puntjes bij elkaar sprokkelen. Het verschil liep terug tot 7 punten. Helaas lieten wij een speler van Racing teveel vrij en die scoorde dan ook een aantal mooie schoten van afstand. In de laatste minuten kwamen wij nog terug tot op 6 punten. Eindstand 62-68.

  Een wedstrijd met twee gezichten. Pas toen wij goed begonnen te verdedigen kregen wij controle. Het is tekenend dat hun beste speler al zijn punten in de eerste twee kwarten maakte en er na de rust niet meer aan te pas kwam. Dat was de verdienste van onze verdediging na rust. Helaas was de anticipatie op een andere tegenstander wat minder waardoor die teveel kansen kreeg. Ondanks het verlies zijn wij er nu wel van doordrongen dat je een wedstrijd naar je hand kan zetten door in ieder geval de verdediging op orde te hebben. Op dit moment in de competitie hebben wij het moeilijk omdat we te weinig spelers hebben maar als iedereen zijn taak goed uitvoert zal je zien dat je als team er toch goed kan uitkomen.

  Scores: Milan 25, Mikay 18, Silvan 10, Dean 9.
  P'tjes: Silvan 3, Dean 3, Mikay 2, Nicolai 2, Milan 1, Chris 1. ????
  Kwarten: 14-25, 12-22, 19-10, 17-11.