• Twee weken geleden verloren wij thuis nipt, met 1 punt, van Onze Gezellen. Op zondag om 12 uur mochten wij deze inhaalwedstrijd spelen en waren er op voorbereid. Zoals verwacht speelden beide teams in de zone verdediging. Dat ging ons beter af dan Onze Gezellen omdat wij in de laatste training aandacht hadden besteed aan het innemen van de ruimte en het controleren van de driepunter van de tegenstander. Aanvallend speelden wij met de "zware" overload, 5 spelers aan een zijde van het veld.

  Ondanks dat Onze Gezellen in het begin op een kleine voorsprong kwam was al snel duidelijk dat hun driepuntschutter geen kans kreeg. Dean, Nicolai en Chris speelden verdedigend een geweldige wedstrijd. en brachten Onze Gezellen meerdere malen in de problemen. Ook de achterspelers waren wat alerter en anticipeerden beter op het innemen van ruimte zodat Onze Gezellen geen acties inside konden maken. Daarbij was de aanwezigheid van Lars, na een blessureperiode van 10 weken, van groot belang. Hij dichte de gaten en pakte weer als vanouds de rebounds. Na enkele minuten begon het bij ons te draaien en scoorden Milan en Silvan de ene na de andere bal. Bovendien zat onze verdediging zo potdicht dat Onze Gezellen minutenlang niet tot scoren kon komen. Stand na eerste kwart 11-16.

  In het tweede kwart ging het gelijk op. Er werd niet veel gescoord omdat het meer een gevecht werd wie de beste verdediging had. Gelukkig bleven wij goed overeind en gunden Onze Gezellen weinig kansen. stand bij rust 17-25.

  Tijdens de rust afgesproken dat Nicolai en Chris zouden proberen om inside te gaan en dan te scoren of af te spelen. Milan kreeg bij tijd en wijle een man to man en kon zodoende niet de acties maken die hij graag wilde. Dat bleek goed uit te pakken. Ook omdat wij een aanvallend systeem speelden waarbij Milan zijn schot weer kon maken en Silvan steeds werd vrijgelaten. In korte tijd liepen wij weg naar een voorsprong van 16 punten. Aan het eind van het derde kwart bemoeide Lars zich ook nog even met de score en bracht zodoende een stand op het bord van 21-39.

  In het vierde kwart liepen wij heel snel weg van Onze Gezellen. Breaks en een aantal acrobatische acties van Silvan brachten ons snel op een voorsprong van 26 punten. Daarna schakelde Onze Gezellen over naar de man to man. Wij hadden daar niet direct grip op. Na twee time outs kwam er wat meer lijn in maar het kon niet voorkomen dat Onze Gezellen nog een aantal keer scoorde en de eindstand op 29-49 bracht.

  Goed gespeelde wedstrijd. Veel minder balverlies, betere verdediging, en aanvallend meer rust. Helaas moest Dean wederom weer met 5 p'tjes naar de kant, maar als je zo goed staat te verdedigen mag dat wel.

  Scores: Silvan 20, Milan 18, Lars 9, Dean 2.
  Kwarten: 11-16, 6-9, 4-14, 8-10.
  Vrije worpen: Silvan 1 op 1 mis, Milan 1 op 1 mis, Dean 4 op 4 mis, Nicolai 2 op 2 mis, Lars 3 op 3 raak.
  Totaal 11 vrije worpen en 3 raak????