• Op zondagmiddag uit tegen HBC bleek eens te meer dat een slechte trainingsopkomst, het vergeten van wat er geleerd is en teveel focus op je eigen spel en positie resulteert in een chaotische wedstrijd met veel fouten en uiteindelijk verlies. Ook het moeten spelen op andere posities dan de spelers gewend zijn zorgde voor veel onderling onbegrip en daaruit voortkomende misverstanden.

    Toch werd er wel gevochten voor wat wij waard waren. Gedurende de wedstrijd werd het scoreverschil nooit meer dan vier punten. Over en weer stond soms Sea Devils, dan weer HBC aan de goede kant van de stand. Uiteindelijk deed, kort voor het eindsignaal, een driepunter van HBC ons de das om. Wij schakelden nog wel snel over naar een man to man maar vergaten de juiste beslissingen te nemen om weer in balbezit te komen.

    Deze wedstrijd liet zien hoe kwetsbaar wij zijn als wij niet volledig zijn en iedereen kan spelen vanuit zijn eigen positie. Dus is het ook van belang te weten wat je moet doen op elke positie in het veld en met name in de aanval. Over twee weken tegen Early Bird en dan hopelijk compleet.

    Eindstand: 44-40 voor HBC
    Scores: Milan 25, Nicolai 8, Silvan 3, Chris 2, Gyano 2, Dean 1.
    Kwarten: 4-5, 17-16, 11-12, 12-7.