• Met Mikay als invaller voor Lars begonnen wij met 7 spelers aan deze wedstrijd. Bovendien was Silvan geblesseerd aan zijn hand en kon slechts op halve kracht spelen. Wij stonden verdedigend in de zone en daar wist Windmills geen antwoord op. Maar ook wij konden de basket moeilijk vinden terwijl zij toch echt man to man aan het verdedigen waren. Wij creĆ«erden kansen genoeg maar het leek wel of er een dekseltje op de basket zat. Zo kon het gebeuren dat er na het eerste kwart slechts een stand van 5-2 op het scorebord stond.

    Het werd in het verdere verloop van de wedstrijd niet veel beter. Duidelijk was te zien dat wij meer potentie hadden dan de tegenstander. Wij hadden ook het geluk dat Windmills met 11 spelers kwam opdraven en dat de coach iedereen evenveel speeltijd gunde. Je zou zeggen dat is in ons voordeel. Echter wij bleven moeite hebben met de scores. Veel ballen stuiterden van de ring of waren onzorgvuldig geschoten. Wij sloten het tweede kwart nog wel af met een lage 17-12 voorsprong.

    Na rust hetzelfde patroon. Besloten werd om, gezien de gezapigheid, over te schakelen naar man to man. Dat bracht weliswaar wat meer beweging in het spel maar wij bleven de ballen missen. Het gaf Windmills, die inmiddels overgestapt was naar de zone-defense, de kans om dichterbij te komen. Het derde kwart werd afgesloten met een minimale voorsprong van twee punten. 26-24.

    Het was nu oppassen. Nog meer balverlies en wij gaven Windmills de kans om deze wedstrijd te gaan winnen. En die kans kregen zij. Met nog zo'n 3 minuten op de klok kwam Windmills 3 punten voor. Wat wij ook probeerden, de ring bleef op slot. Ook de vrije worpen gingen er niet in. Twee momenten van Milan brachten ons toch nog de voorsprong. In de laatste 48 seconden de opdracht om de bal rond te spelen en de wedstrijd naar ons toe te trekken. Maar zelfs in die situatie leden wij nog een keer balverlies en gaven Windmills de kans om de wedstrijd alsnog te beslissen. Gelukkig ging die bal er niet in zodat de eindstand 34-33 werd. Na afloop geen euforie, dat zou ongepast zijn.

    Scores: Milan 20, Mikay 7, Dean 3 (driepunter), Gyano 2, Silvan 2,
    Kwarten; 5-2, 12-10, 9-12, 8-9.