• Logo
 • Flashing Heiloo - The Sea Devils: 45-36.

  De wedstrijd begon iets later omdat er geen scheidsrechters aanwezig waren. Ook zagen wij tijdens het inlopen dat wij behoorlijk veel lengteoverwicht hadden. Toen er eindelijk iemand gevonden werd om te fluiten bleek dit een ere-divisie scheidsrechter te zijn, niet verkeerd dus. Wij begonnen in de man-to-man en Heiloo in de zone. Dat liep niet goed af. Bij Heiloo liep 1 jongen rond die werkelijk alles scoorde (van de 45 punten maakte hij er 33). Werd door ons ook slecht verdedigd. Wij stonden er bij en keken er naar. De felheid ontbrak en dus konden wij na een kwart al tegen een achterstand van 12 punten aankijken.

  In het tweede kwart dus ook in de zone om ervoor te zorgen dat hun nummer 53 niet meer in kon komen. Dat werkte goed, zij konden minder tot scoren komen maar wij scoorden ook nog steeds niet met onze schoten. In de gehele wedstrijd slechts 2 schoten van afstand raak. Het was duidelijk dat wij onze scores inside moesten gaan maken. Ruststand 29-11.

  In de rust uitgelegd hoe te spelen met twee hoge posten. Dat werkte direct. Onze centers konden nu tot scoren komen en Heiloo kon daardoor niet meer de break lopen. Ook werd er veel beter verdedigd en hun beste speler had nu veel meer moeite om inside te komen omdat Gyano en Paul het van boven goed dicht hielden. Niet voor de bal gaan en gewoon je zone dichtzetten helpt dus. Wij kwamen, mede door de twaalf punten van onze centers, terug tot op 10 punten. 37-27.

  In het vierde kwart begonnen wij goed met sterk verdedigen en met scores van Paul, een driepunter, en Gyano die er af en toe heerlijk tussenzat en de bal kon stelen. Razendsnel kwamen wij op vijf punten met kans op meer. Het team begon te knokken voor een beter resultaat en in de aanval kwamen de centers vaker onder het bord. Helaas misten wij ook een paar makkelijke ballen waardoor de aansluiting net niet gemaakt kon worden. Door balverlies kreeg Heiloo nog een paar makkelijke scores. Eindstand 45-36.

  Een wedstrijd met twee gezichten. In het begin te gemakzuchtig verdedigen en veel mis schieten. Pas toen wij meer gingen vechten en inside gingen spelen kwamen de resultaten.

  Scores: Mikay 13, Lars 6, Silvan 5, Paul 5, Tijmen 3, Milan 2, Gyano 2.
  Kwarten: 19-7, 10-4, 8-16, 8-9.