• Wij wisten vooraf dat dit team alleen maar zone verdedigt. Dus nieuwe variant tegen zone, de dubbele hoge post met insnijdende forwards. Helaas moest Milan in de warming-up afhaken met een vervelende nekblessure. Hopelijk kan hij 4 maart weer meedoen. Zijn gemis bleek een van de oorzaken waardoor wij deze wedstrijd niet naar ons toe konden trekken.

    Dan de wedstrijd zelf. Evenals de tegenstander stonden wij ook in de zoneverdediging. Onze tactiek tegen hun zone werkte bijzonder goed terwijl Northside vrijwel geen antwoord had op onze zone. Dat wij toch de mist ingingen was grotendeels te danken aan de vele missers onder het bord, zeker 8 keer de lay-up gemist, en het lage vrije worp percentage (4 uit 19= 21%). Bovendien is het vele balverlies nog steeds niet uitgebannen en kon Northside een aantal makkelijke punten maken. De gehele wedstrijd bleef het geloof in de winst. Dat bleek ook toen wij in het vierde kwart terugkwamen tot op twee punten. Wij hoefden slechts door te drukken. Maar weer de makkelijke missers onder het bord en balverlies deden ons de das om.

    Wij zullen toch echt moeten leren om niet de wedstrijd in te gaan op de automatische piloot. Koppie erbij houden is het devies. Bovendien de techniek (vrije worpen, schieten, lay-ups) goed gaan toepassen. We trainen er genoeg op. Er zit veel vooruitgang in het team, nu nog de resultaten.

    Scores: Mikay 18, Tijmen 8, Dean 5, Lars 2.
    Kwarten: 8-6, 8-7, 9-7, 17-13.