• De start van de tweede helft van het seizoen begon met een uitwedstrijd in Amsterdam tegen BV Amsterdam. Met zeven spelers, Nicolai Valentijn is ons team komen versterken, bonden wij de strijd aan tegen een beweeglijk en snel spelend Amsterdam.

    In het eerste kwart scoorden beide teams om en om. De man to man verdediging liep goed en in de aanval scoorden wij meerdere malen met onze pick and roll. Helaas was de passing vanuit de verdediging richting de break niet altijd succesvol. De meeste ballen belanden in de handen van de tegenpartij. Gelukkig bleef dat in het begin onbestraft maar naar gelang de wedstrijd vorderde bleek het balverlies door slechte passing toch onze nekslag. In het tweede kwart bleek dat al snel. Amsterdam nam het initiatief en kwam makkelijker tot scores terwijl wij er harder voor moesten knokken. Op dat moment misten wij Mikay even die moest gaan zitten met wat problemen met zijn ogen en dat vertaalde zich in een ruststand van 35-26 voor Amsterdam.

    Na rust schakelden wij in de verdediging over naar de zone. Amsterdam kon het netje niet meer vinden en wij liepen snel in tot op twee punten. Helaas konden wij niet doordrukken omdat tweemaal onnodig balverlies in de eerste lijn door Amsterdam werden benut om hun enige twee scores in dit kwart op het sheet te laten verschijnen. Het vierde kwart trokken wij alles nog een keer uit de kast maar ook in dit kwart deed het balverlies ons de das om. Wij kwamen nog een keer terug tot op drie punten en kregen ook de kansen op meer. Het mocht niet zo zijn. Eindstand 52-44 in het voordeel van BV Amsterdam.

    Een goede, leuke en sportieve wedstrijd. Teveel balverlies en te weinig P'tjes. Wij twee, Amsterdam 11.

    Scores: Lars 14, Mikay 14, Milan 9, Paul 5 (een driepunter), Silvan 2.
    Kwarten: 16-14, 19-12, 4-9, 13-9