• The Sea Devils U16 mannen 1 - Amstelveen 4. Uitslag 97-55.

  In deze eerste wedstrijd van het seizoen bleek gelijk dat een klein team (6 spelers) niet opgewassen is tegen een team met 10 razendsnelle Amsterdamse knokkers. Wij hadden weliswaar flink lengteoverwicht maar dat was niet genoeg om de tegenstander van zijn stuk te brengen. Na 5 minuten van balverlies en nauwelijks tot een aanval komen stond het al 15-0 voor Amstelveen. Daarna scoorde Milan zijn eerste lay-up en gedurende de rest van het eerste kwart bleef hij ook de enige die scoorde. Stand na eerste kwart 20-11.

  In het tweede kwart kregen wij wat meer vat op de wedstrijd, mede omdat de coach van Amstelveen flink doorwisselde. Lars begon nu ook te scoren en langzamerhand liepen wij in tot op 5 punten. Verder liet Amstelveen het niet komen. Helaas deden wij onszelf een beetje de das om door het vele balverlies, passes die niet aankwamen, teveel dribbelen en vastlopen en vooral teveel mensen die bij het innemen vanaf de achterlijn de bal wilden hebben. Daar moeten wij toch echt slimmer in zijn. Ruststand 38-29.

  In het derde kwart begon de vermoeidheid en de foutenlast ons parten te spelen. Amstelveen gooide er nog een schepje bovenop en liep nu snel van ons weg. Wij probeerden veel te veel uit hun pressing te komen door te dribbelen in plaats van te passen. Gevolg was vaak al balverlies op eigen helft en een score van de tegenstander. Bovendien liep Milan in de eerste minuut al tegen zijn vierde fout op zodat hij zich de resterende tijd niets meer kon veroorloven. Stand na derde kwart 72-43.

  In het vierde kwart kregen wij volledige pressing. Nu zou het erop aankomen of wij onze kop erbij hielden. Helaas was dat niet altijd zo. Teveel spelers die bleven hangen tegen onze eigen achterlijn waardoor de boel werd opgesloten en wij het voor de tegenstander makkelijk maakte om te onderscheppen en te scoren. Terwijl een press wegspelen niet moeilijk hoeft te zijn. Eindstand 97-55.

  Het aankomend seizoen spelen wij met een klein team. Dat betekend dat wij slimmer moeten gaan spelen en energie moeten sparen in de wedstrijden. Nu is Amstelveen een heel goed team, maar het had beter gekund als wij wat rustiger hadden gespeeld en vooral minder balverlies hadden geleden. Er is dus nog genoeg om te leren.

  Scores: Milan 23, Lars 12, Silvan 10, Dean 6, Gyano 2, Nicolai 2.
  P'tjes: Dean 5, Milan 4, Lars 3, Silvan 3, Gyano 0, Nicolai 0.
  Vrije worpen: 2 uit 7 = 29%.
  Kwarten: 20-11, 18-18, 34-14, 25-12.