• U16: Early Bird 2 - Sea Devils 1, uitslag 53-49.

  Om 10.30 zondagochtend vertrokken vanaf De Bloemen met de overtuiging dat wij een goede wedstrijd gingen spelen. Helaas was Gyano niet aanwezig vanwege ziekte en dat zou, achteraf gezien, een gemis bleken te zijn. Voordat de wedstrijd begon kwamen de scheidsrechters zich al verontschuldigen. Een floot voor de eerste keer en de ander had ook nog niet veel ervaring. Dat bleek al snel, de P-tjes werden rap gegeven maar dan wel aan Sea Devils zijde. Met name Dean en Lars moesten het ontgelden en bevonden zich al voor de pauze in foutenlast. Tot de rust werden aan onze kant 7 fouten toebedeeld en aan Early Bird 3. Dat terwijl wij in een zone stonden en zij de gehele wedstrijd man to man speelden???

  Over de gehele wedstrijd kregen wij 16 P-tjes en zij 8. Lars kreeg het helemaal zwaar te verduren omdat hij al snel tegen twee onterechte fouten aanliep. Uiteindelijk moest Dean met 5 fouten het veld verlaten, waarvan zeker ook twee onterecht, en konden wij in de laatste minuten geen vuist meer maken omdat er zwaar op de man verdedigd werd door Early Bird. Het gevolg was dat Milan keer op keer hard aangepakt werd en er geen enkele keer voor werd gefloten.

  Het is overduidelijk dat de scheidsrechters door hun dwalingen teveel invloed hadden op het wedstrijdverloop. Daarnaast speelden wij ook niet erg slim. Wij waren met 6 spelers en dan moeten sommigen wat meer verantwoording nemen v.w.b. het nemen van de fout. Verdedigend zat het af en toe niet goed dicht en lieten wij een tegenstander tussen twee man in naar binnen komen. In de aanval ging het soms wel goed maar ook vaak niet, met balverlies als gevolg. In de eerste twee kwarten scoorde Milan als een machinegeweer maar kwam in de laatste twee kwarten niet verder dan 5 (van de 20) punten. Daar miste hij de ondersteuning.

  Een frustrerende, met name door de scheidsrechters, wedstrijd die wij zeker niet hadden hoeven te verliezen. Wel moeten wij echt "slimmer" gaan spelen omdat wij te vaak tegenstanders krijgen die het fysieke geweld niet schuwen.

  Scores: Milan 20 (4 p), Lars 11 (4 p), Dean 10 (5 p), Silvan 6 (3 p), Nicolai 2 (0 p), Chris (0 p).
  Kwarten: 9-10, 20-20, 14-16, 10-3.