• Logo
 • Twee wedstrijden in een weekeind. De eerste op zaterdag tegen Alkmaar Guardians, onderaan de ranglijst, waar wij onze oud-teamgenoot Louis als tegenstander mochten begroeten. De tweede op zondag tegen Apollo de koploper met twee punten voorsprong. In beide wedstrijden teveel spelers die met hun hart speelden. Dat kan je doen als je weinig fout doet. Heb je veel balverlies dan is het beter om met verstand te gaan spelen en de tegenstander onder druk te zetten door uitgekiend basketbal. Het balverlies was in de eerste wedstrijd nog te overzien maar tegen Apollo werd het onze ondergang.

  We beginnen op zaterdag. De verwachting was dat Alkmaar in de zone zou spelen en dat klopte. Gelukkig hadden wij veel getraind op de aanval tegen een zone zodat wij wisten hoe te handelen. Noodgedwongen, slechts zes spelers, moesten wij ook in de zone spelen. Achteraf een verkeerde beslissing. Voordat de wedstrijd begon deden zich allerlei incidenten voor. Fietssleutel kwijt, tenue vergeten, telefoon kwijt, de wedstrijd begint te laat, de snoeppot die maar steeds weer tevoorschijn kwam, flesje water wat omvalt en het veld instroomt. Het kon niet op. Wel de manier om gefocust aan een wedstrijd te beginnen!!!

  We hadden het gelijk moeilijk omdat een aantal spelers weer eens volledig vergeten waren welke positie zij moeten innemen tegen een zone (het creëren van de overloading). Daarbij weer teveel dribbelen in plaats van passen en niet goed kijken waar de vrije man staat. Alkmaar kon daardoor gemakkelijk bijblijven. Het was zoeken en het bleef zoeken. Naarmate de wedstrijd vorderde konden wij de hoge post wat makkelijker vinden waardoor er toch nog wat scores genoteerd konden worden voor de centers. Het bleek al snel duidelijk dat het vrijspelen van de center de oplossing moest zijn. In het vierde kwart over naar de man to man. Milan deed het zware werk door Louis te gaan verdedigen en dat pakte goed uit. Zijn drives naar de ring werden er uitgehaald en zodra hij de bal naar een van zijn medespelers speelde zag hij die het algemeen niet meer terug. Zo haalden wij de angel bij Alkmaar uit de wedstrijd en konden vrij rap doorstromen naar een hogere score. Eindstand 26-35

  Scores: Silvan 15, Gyano 8, Milan 6, Lars 4, Dean 2.
  Kwarten: 8-10, 6-7, 8-6, 4-12.

  Apollo U16 4 - The Sea Devils U16
  Valt veel en weinig over te vermelden. We beginnen met veel. De tegenstander had geen tenue bij zich, moest nog gehaald worden. Wij waren al klaar met de warming up en zij stonden nog niet eens op het veld. Slechts één scheidsrechter die overigens goed floot. Geen tablet om de score bij te houden, scores werden bijgehouden op een kaal a-viertje. Heb dus geen scores enz. Er was geen toeter om de scheidsrechter alert te maken op wissels en dergelijke. Een time out aanvragen was ondoenlijk en kon alleen via de scheidsrechter. Koste ons een keer een behoorlijk aantal tegenscores.

  Over de wedstrijd is weinig te vermelden. Wij speelden man to man evenals Apollo. Het vele balverlies deed ons de das om. Elke bal werd eerst gedribbeld en er werd niet gekeken of er iemand anders vrijstond. Alleen de lage pick and roll lukte een paar keer. Blokjes kwamen niet of te laat. Ook in deze wedstrijd teveel spelers die op de automatische piloot, dus met het hart, aan het spelen waren. Alleen Mikay (scoorde zeker de helft van de punten) en Lars (pakte veel rebounds) haalden hun niveau.

  Als team zijn wij beter dan Apollo. Ik zeg, als team. En dat ontbrak deze wedstrijd omdat teveel spelers de mist ingingen en er daardoor teveel balverlies geleden werd. Gemiste kans. Eindstand 43-49.

  Van de 49 punten die Apollo scoorde komen er zeker 16 vanuit ballen die zij kregen door slecht passen van ons of gewoonweg de bal inleveren.

  Na het nieuwjaar komen wij in een andere competitie. Daar zullen wij ook weer oude bekenden tegenkomen en nieuwe ploegen die in het algemeen wat sterker zijn dan wat wij nu zijn tegengekomen. Dat is alleen maar goed zodat wij elk weekeind onze focus moeten houden. Deze week nog twee keer trainen, daarna kerstvakantie en in januari starten wij met de nieuwe competitie.