• Logo
 • The Sea Devils U 16 mix 2- Mapleaves 3, 60-54

  Gestart met het plan om direct de blok en afrol op de spelverdeler te zetten resulteerde dat in een serie scores waardoor wij wegliepen bij de tegenstander. Milan deed zijn werk goed en dat werd beloond met mooie assists van Louis en scores van Milan. Mapleleaves had het al snel door en begon direct na het blok druk te zetten op Louis. Dat kon echter niet verhinderen dat Mikay elke keer de bal kon krijgen en scoren. Het was op dat moment een tweestrijd tussen Mikay en hun nummer 3, David Rikmenspoel. Omdat bij The Sea Devils meerdere spelers scoorden en bij Mapleleaves niet sloten wij het eerste kwart met een voorsprong af. 20-7.

  Voor het tweede kwart afgesproken om hun beste speler beter te gaan verdedigen. Dat lukte niet helemaal. David Rikmenspoel liep regelmatig onze verdediger voorbij en scoorde in dat kwart alleen al 12 punten. Dit kwart verloren wij dan ook omdat The Sea Devils slechts 11 punten door het netje konden laten glijden. Het verdedigen moet echt nog wel beter. Ruststand 31-23.

  Na de rust weer de nadruk op het verdedigen van hun twee beste mensen, de gebroeders Rikmenspoel. Nu ging het weer beter want Mapleleaves kwam slechts tot 12 punten in dit kwart terwijl wij er 16 ingooiden door 7 verschillende spelers. Zo hoort het ook, iedereen alle inzet en geconcentreerd meedoen. Stand na derde kwart, 49-34.

  Je zou denken, lekker doorgaan. Helaas ging in het vierde kwart veel mis. Spelers die teveel dribbelden, misverstanden bij het verdedigen, balverlies op balverlies. Zo kon Mapleleaves nog behoorlijk terugkomen. Wij zijn echter niet in gevaar geweest en sloten de wedstrijd winnend af. 60-54.

  Conclusie: verdedigend moet iedereen meedoen. Direct weten wie je moet verdedigen en fanatiek op de tegenstander. Aanvallend veel meer actie, minder dribbelen en meer kijken naar de vrije medespeler.

  Scores: Mikay 19, Dean 12, Milan 10, Lars 8, Mariam 5, Louis 4, Florian 2.
  Kwarten: 20-7, 11-16, 18-11 en 11-20. ?????