• Logo
 • Off-day voor teveel spelers.

  Eindelijk de eerste thuiswedstrijd. Tegen Alkmaar Guardians, die tot nu toe wisselend gepresteerd hadden, moesten wij het laten zien. Het begin was goed en beide teams gingen gelijk op. Jammer dat wij sommige makkelijke aanvallen niet konden afronden. In dit eerste kwart hield Louis ons op de been zodat we na 10 minuten een stand hadden van 12-14.

  Na wissels in het tweede kwart bleken wij pas na 7 minuten in staat om weer een score op het wedstrijd-sheet te krijgen. De tegenstander was toen al gevlogen en ver van ons verwijderd. Met name het slechte verdedigen en het vele balverlies deden ons de das om. Twee meisjes bij Alkmaar konden voluit profiteren en konden soms vrijuit doorlopen naar de basket. Stand bij rust 18-30.

  In de pauze afgesproken dat we de verdediging gingen aanscherpen en met name de twee meisjes beter zouden gaan verdedigen. Het ging iets beter en we kwamen zelfs terug tot op acht punten. Helaas kwam er toen een periode waarin wij niet tot scores kwamen en werd de achterstand weer wat groter. Het vele missen onder het bord was hier ook debet aan. Gooien wij die ballen er gewoon in dan staan wij zeker dichter bij Alkmaar. Stand na derde kwart, 30-48.

  In het vierde kwart kregen wij de Louis-show. Hij was niet te houden voor Alkmaar en scoorde de ene mooie bal na de andere. Samen met Mikay hielden zij ook de twee beste spelers van Alkmaar in toom. De strijd ging nu gelijk op en we deden in dit vierde kwart niet onder voor Alkmaar en wonnen zelfs dit kwart. Eindstand 43-60.

  Scores: Louis 17, Mariam 6, Mikay 6, Dean 6, Lars 4, Milan 2, Bas 2.

  Kwarten: 12-14, 6-16, 12-18, 13-12.