• Het seizoen van u14-1 verloopt nogal wisselend wegens te grote verschillen in de poule. Tot zaterdag slechts 2 tegenstanders van hetzelfde niveau gehad, één te makkelijke en maar liefst 5 die veel verder zijn en waartegen we geen schijn van kans hadden. Zo is het wel eens lastig om het plezier te erin te houden, maar we doen ons best!

  Gelukkig zijn de laaste 3 wedstrijden van 2023 weer gelijkwaardiger, en tegen Alkmaar werd het inderdaad leuk. Er werd gewonnen maar dat ging niet vanzelf. Vooral in het eerste kwart was het zoeken en er werd niet veel gescoord aan beide kanten. We probeerden ons aanvalsspel (pass & cut) te spelen en te zien is dat we dat nog volop aan het leren zijn. Maar soms levert dan wel echt dreiging op en het is mooi om te zien als dat lukt. Wel moeten we voorzichtiger zijn met passes geven naar verdedigde spelers: we hebben te vaak onderscheppingen tegen gehad.

  Verdedigend zat het wel snor, er werd hard gewerkt en ook help gegeven, top!

  Qua scores is het zaak dat we niet te afhankelijk zijn van enkele spelers, meer verdeling wat dat betreft zou beter zijn. Daar gaan we aan werken!

  Uitlag: 45-36
  Kwarten: 5-2, 10-12, 14-11, 16-11
  Scores: Sjors 6, Timo 8, Toine 10, Wout 21