• Met in de gelederen drie nieuwe spelers en veel lengte kwamen wij uit tegen Windmills 2. Bij aanvang van de wedstrijd konden wij al zien dat Windmills niet al te veel lengte in het team had. Voor ons zaak om dit goed uit te buiten. Dat lukte heel goed met spelers als Lars, Mikay, Thijmen en Milan. Met name Milan is behoorlijk de lengte in geschoten en met zijn lange armen kon hij veelvuldig de passes van de tegenstander onderbreken. Bovendien is zijn scorend vermogen toegenomen omdat hij in de aanval aan het mee-rebounden gaat.

  Gevolg van het rebound-overwicht is dat wij met snelle passes de break konden lopen. Daarbij opgemerkt dat onze nieuwe spelverdeler Dean, alle oude spelverdelers zijn vertrokken, het goed deed. Hij zet het spel op de zijkanten op en de daaruit voorkomende pick and rolls liepen ook lekker. Ook de complimenten naar Gyano, Paul en Thijmen die zich direct aanpasten in het team en al meedraaiden alsof zij al jarenlang in het team speelden. Over de wedstrijd wil ik kort zijn omdat deze tegenstander niet al te veel kon inbrengen.

  In het eerste kwart domineerde Mikay en nam in dit kwart de helft van de punten voor zijn rekening. Na 10 minuten stond er er 16-6 op het scorebord. Verdedigend stonden wij in de man to man en dat deed iedereen goed. Veel balwinst en rebound zorgden voor de voorsprong.

  In het tweede kwart scoorde Mikay weer de helft van de punten maar begonnen ook de anderen te scoren. Bij rust stond er een stand van 38-18 op het bord en dat betekende dat de tegenstander in dit kwart wat beter in de wedstrijd kwam maar dat wij ook meer gingen scoren. Helaas liep Dean een blessure aan zijn arm op moest noodgedwongen de strijd staken. Hij probeerde het nog wel maar omdat de noodzaak niet aanwezig was toch maar gaan zitten.

  Het derde kwart bleven wij man to man spelen omdat dat het meeste effect had. Het scoreverloop nam een andere wending omdat iedereen nu begon te scoren. Dat kwam met name door Thijmen die met zijn snelle benen veel rushes nam en ook de anderen in staat stelde om te scoren. Ook Gyano, Paul en Silvan namen nu deel aan het spel en deden wat zij konden. Stand na derde kwart, 64-28.

  Het laatste kwart werd het kwart van Milan. Hij scoorde in dit kwart de helft van de punten. Ook Thijmen was nu helemaal los en ging als een wervelwind over het veld. Om te oefenen speelden wij in de verdediging de floating zone. Het was even wennen maar ging naarmate het kwart vorderde steeds beter. Uiteindelijk moet deze zone zo goed functioneren dat elke tegenstander er moeite mee gaat krijgen. Eindstand 84-39.

  Kwarten: 16-6, 22-12, 26-10 en 20-11.

  Scores: Mikay 31, Thijmen 20, Milan 13, Lars 9, Dean 4, Silvan 4, Gyano 3.

  Helaas niet meer cijfers omdat ik de uitslag nog niet kon downloaden in pdf. Voor wat betreft de vrije worpen, dat ging naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter. Aantal p'tjes viel ook mee. Gelukkig maken wij ze wel.