• Logo
 • Een inhaalwedstrijd in de voorjaarsvakantie is niet altijd een goed idee. Wij misten daardoor onze centers Lars en Silvan. Paul was gelukkig wel op tijd terug en dat bleek van waarde te zijn.

  Zowel Hillegom als wij staan onderaan de ranglijst met nul gewonnen wedstrijden. Wie gaat er dus van die laatste plaats af. In het begin van de wedstrijd leek het wel of The Sea Devils daar niet zo veel zin in had. Hillegom speelde in de verdediging man to man en wij zone. Onze zone is in het algemeen behoorlijk sterk maar het gemis aan centers moesten wij opvullen met Tijmen en Milan en dat bleek, vooral in de rebound, een probleem. Omdat ook de voorverdedigers nogal laks waren kon Hillegom een aantal keren insnijden en onder het bord komen. Na het inbrengen van Nicolai ging dat beter. Ook de vele passfouten in de aanval zorgde voor evenzovele breaks van Hillegom en het onnodig oplopen van P-tjes. Met name Dean was, als verdedigend evenwicht, de klos en had er binnen no-time al drie achter zijn naam staan. Het gevolg was dat Hillegom het eerste kwart kon afsluiten met een voorsprong van 8-17.

  Iedereen op het hart gedrukt om steviger en feller te gaan verdedigen en dat werkte. De voorverdedigers zetten gelijk druk op de man/vrouw met de bal en Hillegom kon het netje niet meer zo makkelijk vinden. Ook de centers raakten beter op elkaar ingespeeld en konden de ruimtes onder het bord dichthouden. Tijmen en Mikay, die als een echte leider het voortouw nam, hielden Sea Devils in de race en zorgden aanvallend voor de punten. Ruststand 14-20.

  Na rust ging Mikay als hoge post spelen. Dat had twee voordelen, Milan kreeg vrij baan naar de ring en Mikay kon vanaf de vrije worp lijn de een tegen een spelen. Na 5 minuten was de gelijkmaker een feit. Nu doordrukken zou je zeggen. Helaas zorgde balverlies ervoor dat Hillegom toch weer kon uitlopen naar vijf punten voorsprong. Dat liet Mikay niet over zich heen gaan en in de laatste minuut bracht hij Sea Devils weer terug naar een stand van 25-27.

  In het vierde kwart begon Gyano zich ook met het scoren te bemoeien, beetje laat maar net op tijd. Wij drukten nu wel in een keer door. Onze verdediging zat dicht en in de aanval zochten wij veel meer de ring op. Milan speelde meer de een tegen een maar zijn ballen rolden ongelukkigerwijs steeds van de ring af. Toch hadden wij de wedstrijd nu onder controle. Dean liep nog tegen zijn vijfde fout op maar gelukkig kon Paul hem vervangen. De verdediging had nu meer rebound en dus konden wij de break lopen waardoor Gyano meer uit de verf kwam. Betere passing en vooral meegaan in de aanval zorgde ervoor dat er een eindstand van 40-31 op het scorebord verscheen.

  Scores: Mikay 21, Milan 6, Tijmen 6, Gyano 5, Dean 2.
  Kwarten: 8-17, 6-3, 11-7, 15-4.
  Vrije worpen: Sea Devils 2 uit 5 = 40%. Hillegom 5 uit 14 = 36%.
  P'tjes: Sea Devils 15 (en dan speel je nog zone??), Hillegom 6 (te weinig naar het bord).