• Logo
 • De U16 mix sloot zaterdag 21 mei het seizoen af met een onderling wedstrijdje. Op het laatste moment moest Lars afzeggen. gelukkig waren Levin en Tristan uit U16 1 bereid om mee te doen zodat er in ieder geval genoeg wissels waren. Voor Paul en Tijmen was dit de eerste keer dat zij aan een wedstrijdvorm meededen, wat gelijk een mooi leermoment was om te ervaren hoe het werkt in een wedstrijd.

  De spelers waren verdeeld in een team licht en een team donker. De vader van Louis en de vader van Dean coachten allebei een team, terwijl ikzelf floot. Gelukkig waren Lois en haar vriendin bereid om de score en de tijd bij te houden. Ook een leuke ervaring  voor de coaches en tafel. Alle spelers van U16 mix weten wat een zone is en wat het betekend om man to man te spelen. Verrassend dat het ene team (licht) in een zone aan de wedstrijd begon en het andere team man to man. Gelijk werd ook duidelijk dat het spelen tegen een zone een andere aanvals-denkwijze nodig heeft. Het lichte team maakte dankbaar gebruik van de man to man door met pick and rolls te komen tot makkelijke scores terwijl het donkere team het meer moest hebben van de break en schoten van veraf. Gelukkig was Tristan op schot en kon hij meerdere malen een mooie driepunter laten aantekenen. Met de rust stond team licht dan ook een punt of 12 voor.

  Na rust ging ook het donkere team in de zone en dat bleek een goede greep. Binnen enkele minuten kwamen zij terug tot drie punten. Team licht had opeens geen vat meer op de wedstrijd en de schoten vielen ook niet meer (denial-situatie). Er werd teveel geprobeerd om toch inside te komen met als gevolg balverlies of het weer moeten uitpassen. Na een time out en wat wissels begon het toch weer te lopen bij team licht en konden zij weer wat uitlopen.

  Eindstand 66-54.
  Scores team licht: Mariam 10, Mikay 18, Silvan 6, Dean 8, Tijmen 8, Levin 16.
  Scores team donker: Louis 11, Tristan 31, Bas 2, Milan 2, Isabelle 4, Paul 4.

  Na afloop in de kantine nog patat en een drankje. Daarna keken velen nog even naar dames 1 maar al snel waren de meesten al weer in de zaal te vinden met de bal. Volgend jaar zal het team U16 er anders uitzien. Louis gaat dichter bij huis basketballen en Valentijn heeft teveel klachten met zijn gewrichten en heeft moeten opzeggen. De dames Eva, Lynn en Isabelle gaan deel uitmaken van een meisjesteam U14. Zij zullen daar een belangrijke taak te vervullen krijgen omdat zij al behoorlijk wat basketbal-bagage meebrengen. Mariam staat nog ingedeeld bij U16, mocht er toch een dames 1 team komen zal zij daar deel van gaan uitmaken. Blijft over: Mikay (ook in U18), Silvan, Bas, Lars, Dean, Milan, Florian, Paul. Meetrainen Tijmen en Teun.

  Plezierige en zonnige zomer en ik zie jullie weer in september.

  Cees.